Souterrain Govert Flinckstraat

Dit huis aan de Govert Flinckstraat in Amsterdam werd te klein voor het groter wordende gezin, dat daarom besloot de lage kelder om te bouwen tot woonverdieping en dat te combineren met funderingsherstel.

Om zoveel mogelijk licht in het nieuwe souterrain te krijgen is de kelderbak doorgetrokken de tuin in, waardoor de mogelijkheid ontstaat om aan die patio een grote schuifpui te maken. Boven de patio heeft het balkon van de bel-etage een glazen vloer. Aan de straatgevel is de vloer van de begane grond iets opgetild, waardoor aan die zijde 2 ramen gemaakt konden worden. De trap naar het souterrain staat dwars op de trap naar de eerste verdieping en neemt zo min mogelijk ruimte van de begane grond verdieping in.

Het souterrain is door middel van een houten wand in 2 delen verdeeld, zonder de ruimte echt af te sluiten. In de badkamer is glasmozaiek toegepast.