Souterrain Buiksloterdijk

Bijna klaar
Ontwerp

Dit dijkhuisje aan de Buiksloterdijk in Amsterdam werd door de opdrachtgever gekocht om het mooi op te knappen, inclusief funderingsherstel. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers tot stand gekomen.

Op de bovenste verdieping is de badkamer vergroot en een toilet toegevoegd. Op de begane grond is het trappenhuis opengebroken en het toilet verwijderd waardoor een riante eetkeuken is ontstaan. In het souterrain is aan de tuin een hoge leef -speelruimte gemaakt en aan de dijkzijde de slaap-badkamer voor de ouders. De badkamer is door lage muurtjes afgeschermd, maar laat de lage kelderruimte verder helemaal open.

Tussen speel en slaapkamer is een functionele zone gemaakt met daarin: was-, droog-, en bergruimte, CV ruimte, toilet en garderobe. Deze zone doet tevens dienst als barriere tussen slaapkamer en speelkamer.