Aanbouw woning Abcoude

Abcoude bouw

13 jaar na de eerste verbouwing wilde de opdrachtgever van een huis in Abcoude zijn woonkamer uitbreiden en ‘van het gas af’. Het huis moet zich echt openen naar de tuin en het Tiny house dat in de tuin gaat komen. De tuin daartussen moet aanvoelen als een ‘stadsbinnentuin’. Om de openheid te bereiken loopt het dak van de uitbouw iets schuin omhoog naar de tuin toe en heeft het dak overstek een extra ‘knik’. De deur is een vouwschuifpui uit 3 delen die helemaal open kan.

De bestrating van de tuin wordt gemaakt van klinkers. De maat van de klinkers loopt door in de houten latten van Western Red Cedar die op de gevel komen.

In overleg met Nieman raadgevende ingenieurs https://www.nieman.nl/ is een plan opgesteld om van het gas af te kunnen. In het huis worden extra isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, en vloerverwarming aangelegd. De aanbouw wordt flink geïsoleerd en krijgt ook vloerverwarming en zonnepanelen.

Bij het ontwerp wordt altijd gebruik gemaakt van 3D beelden