Aanbouw/ Tuinpaviljoen Doorn

bestaande situatie
nieuwe tuingevel

De opdrachtgevers wonen in een mooi groot huis op een prachtig kavel in Doorn. Het huis heeft in het verleden als huisartsenpraktijk gefunctioneerd en daardoor is de indeling van de begane grond onlogisch. De woonkamer in de vorm van een uitbouw in de tuin heeft weinig relatie met die tuin, en er is geen eetkamer.

In het ontwerp worden de bestaande uitbouwen verwijderd en vervangen door 1 paviljoen dat op verschillende manieren een relatie aangaat met de tuin: Een serre vormt de eetkamer, in het middengedeelte bij de haard komt een groot erkerraam, en de woonkamer wordt begrensd door 2 vouw-schuifpuien die helemaal weggeschoven kunnen worden.

Op het dak van de uitbouw komt een groen dak met een terras voor de slaapkamers op de eerste verdieping.

groen dak met dakterras
eetkamer